donderdag 1 mei 2014

Birth is Empowering!

Birth is Empowering!


De week van 18 t/m 25 mei is de jaarlijks terugkerende International Week for Respecting Childbirth. Tijdens deze week wordt door ENCA in veel Europese landen aandacht gevraagd voor het geboorteproces. Het thema van dit jaar is 'Birth is Empowering'. 

Dit jaar zal stil gestaan worden bij de kracht van het geboorteproces, de bewustwording van vrouwen dat zij op eigen kracht kunnen bevallen, en de toenemende medicalisering van de bevalling. 

ENCA Nederland organiseert op 18 mei een frozen flashmob, waarbij iedereen letterlijk stil staat. Zo willen de deelnemers aangeven stil te staan bij de kracht van vrouwen, en dat ze NIET willen meebewegen met de medicalisering van het geboorteproces. Wil jij mee stil staan, wens je jezelf of je (klein)dochter nog keuzevrijheid wat betreft geboortewensen, doe dan mee met ENCA Nederland en kom op zondagmiddag 18 mei a.s. naar het Museumplein in Amsterdam. 


Tussen 14:00 en 15:00 uur verzamelt iedereen die meedoet zich aan de kant van het Rijksmuseum, bij I AM sterdam. De ENCA-leden zijn te herkennen aan hun gele ballon, en daar kun je als je mee doet een t-shirt ophalen met de opdruk 'Birth is Empowering'. Je bent van harte welkom om deze tekst ook op een vel papier, een vlag, bord of spandoek mee te nemen van huis! 

Even voor 15:00 uur zullen alle deelnemers zich verspreiden op het Museumplein. Klokslag 15:00 uur zal de frozen flashmob beginnen, waarbij iedereen 5 minuten in dezelfde houding stil zal blijven staan. Deze frozen flashmob zal worden gefilmd en op de social media worden verspreid. Ook Moeders in Actie zullen aan deze flashmob deelnemen, en we hopen dat JIJ dat ook zult doen! 

Meer informatie lees je op de website van ENCA of op het evenement op Facebook. We zien je graag op 18 mei!Al meer dan 6000 mensen hebben de petitie 'Geef de zwangere een stem in de geboortezorg' getekend. Teken hem hier, of vraag een papieren versie van de petitie aan via actie@geboortebeweging.nl  Wil je mee schrijven op dit blog? Je inbreng is zeer welkom! Mail jouw blogpost dan naar actie@geboortebeweging.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten